„Borzalmas volt hallani, hát még ha láttam is volna!” - Dér Andi beszámolója a Mumus című előadásunkról

2015.08.12 12:59

Ismét remek előadásnak adott otthont a Pinceszínház alagsora. A Genéziusz Színház tagjai egy igazi horrordrámával készültek, akik a közismert író, Stephen King A mumus című novelláját vitték színre. A hatás ez alkalommal se maradt el!

Szeretem Stephen King könyveit, bár valljuk be, hogy elég borult elméje van. Amikor megláttam a nevét a darab kiírásában, felcsillant a szemem. Előzetesen szándékosan nem olvastam utána a történetnek – csak annyit, amennyit a Genéziusz mellékelt róla.

„Vannak dolgok, amiket csak a szemünk sarkából látunk... és talán jobb is így... Egy zaklatott férfi érkezik Dr. Harper pszichiáter rendelőjébe. Az illető súlyos esetnek, zavart elmének látszik. Elmondja, hogy ő csak azért jött, hogy a gyermekei haláláról beszéljen. A gyermekei haláláról, akiket állítólag a Mumus ölt meg...” – olvasható az előzetesben.

A Pinceszínház a majd egy órás darabnak tökéletes helyszínéül szolgált. Az idő csak úgy repült és nem tűnt vontatottnak, monotonnak az se, hogy lényegében kettő szereplő monológja töltötte ki a játékidőt. A díszlet egyszerű és letisztult volt, ami még élethűbbé tette az egészet.

 

Folytatás:
https://www.partyponty.hu/posts/5920