Rólunk

2011 szeptemberében alakultunk, még Impro Társulat néven. Először a Tévedések összjátéka című Rejtő Jenő darabbal álltunk színpadra. Ekkor még a Szegedi Pinceszínházban játszottunk, és nagy örömünkre, szép sikereket értünk el bemutatóinkkal.

2012 szeptemberében már Genéziusz Színház néven mutatkoztunk be a közönségnek. A név változott ugyan, de a céljaink nem. Hatalmas energiával kezdtük el a második évadot, és szép előadásokat tudtunk létrehozni. Évad végén, már színjátszó fesztiválon is megmutathattuk, Hubay Miklós egyik tragédiáját, az Elnémulást, mely bronzminősítést kapott.

2013 szeptemberében, a Zero Art Café lett egy ideig a fő játszóhelyünk.  Szerencsénk volt azonban, hiszen a szegedi IH Rendezvényközpont is szívesen fogadta be az előadásainkat. Ebben az évadban mégsem „csak” színházzal foglalkoztunk. A kreatív csapat egy szabadulós horror játékkal is borzongatta az arra érdeklődőket, illetve jótékonysági kiállítást is szervezett, Pethes Mária mandala-festéseiből.

Aztán újra a Szegedi Pinceszínház lett a fő játszóhelyünk. Új bemutatóink és továbbjátszásaink helyszíne.

Kifejezetten örülünk annak, hogy kortársszerzőkkel dolgozhatunk együtt. Remek, ám nagyközönség előtt szinte ismeretlen költőkkel, Paudits Zoltánnal és Kőhalmi Ildikóval, akiket megajándékozhattunk egy-egy verses esttel.

A jövőre való tekintettel pedig, nincs más hátra, mint előre…

Rengeteg meglepetéssel, előadással és játékkal várunk Benneteket!

Eddigi előadásainkról olvasnivalókat találhattok az oldalon! Figyeljétek a facebook oldalunkat is, hiszen rengeteg plusz információt találhattok rólunk…

További infókért katt:

Facebook oldalunk

Youtube csatornánk

Istagram: Genéziusz Színház

Szent Genéziusz története

Szent Genesius, Kr.u. 300 körül halt vértanúhalált. Életéről feljegyezték, hogy színészként, egyszer egy olyan darabban készült fellépni, amely a szent keresztséget gúnyolta volna ki Diocletianus császár szórakoztatásaképpen. Csakhogy, az előadás közben, Genesius váratlanul felállt a színpadon, s a császár és a közönség előtt hitet tett az egy igaz Istenről.
A császár kínzásokkal akarta rávenni pogány áldozatok bemutatására, testét vaskampókkal szaggatták. Ezalatt kiáltotta a következő szavakat: "Nincs más Isten az egy Istenen kívül, akit látnom engedett! Keservesen bánom immár, hogy volt idő, amikor gúnyt űztem az ő szent nevéből, s ilyen későn szegődtem a szolgálatába." Végül lefejezték. Ő a színészek és a színházi szakma védőszentje. Komédiásként szokták ábrázolni, amint a színpadon áll, körülötte angyalok