Gálaesttel ünnepli jubileumát a Genéziusz Színház

2021.11.27 12:25

Gálaesttel ünnepli jubileumát a Genéziusz Színház


K. K.


Tevékeny tíz esztendő áll a Genéziusz Színház mögött – közölte Horváth István társulatvezető csütörtökön rendezett, jubileumi sajtótájékoztatón. Főképp egyetemisták és dolgozó fiatalok, végzett színészek és elkötelezett amatőrök alkotják a társulatot, amelynek létszáma jelenleg 35 fő. Legfőbb játszóhelyük a szegedi Pinceszínház.
 

A társulatvezető elmondta, az elmúlt másfél év járványterhes időszaka alatt ők is az online térbe szorultak, mindenekelőtt régi produkcióikat újították fel. Többek Stephen King: A mumus és Carlo Goldoni: Chioggiai csetepaté című előadásaikat, amelyeket a közeljövőben tekinthet meg a közönség.

Ván Demeter rendezőasszisztens, Horváth István társulatvezető és Jónás Anna, a gálaest rendezője ismertették az évad programjait. Fotó: Kuklis István

A jubileumot nagyszabású gálaesttel ünneplik, amelynek december 18-án a Petőfi-telepi Művelődési Ház ad otthont. Az est első felében az eddig bemutatott darabjaikból tekinthet meg a közönség emlékezetes jeleneteket, míg a második felvonásban a szerepálmok és az új bemutatók kerülnek reflektorfénybe. A gálán a részvétel ingyenes, ám a belépőjegyek átvétele regisztrációhoz kötött, azok ugyanis tombolaként funkcionálnak majd az est során.

A társulat két új bemutatóval készül az évadban. Márciusban Szerb Antal EX című vígjátékát viszik színre, amelyben a humor fő forrását egy szélhámos mesterkedései adják, a darab mélyebb rétegeiben pedig az identitáskeresés témáját boncolgatja.

Júniusi premierjük a szegedi boszorkánypereket veszi górcső alá. A szegedi boszorkányok című, a peranyagok valóságán alapuló előadásban a hisztéria kerül fókuszba, amely odáig vezetett, hogy a lakosok gondolkodás nélkül bélyegezték meg és végezték ki embertársaikat, csak hogy saját frusztrációiktól menekülhessenek.

 

forrás: délmagyar.hu