Két bemutató is lesz 2022-ben

2021.11.27 12:17

Két új bemutatónk is lesz 2022-ben, amiből az egyik ősbemutató.

 

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „A GENÉZIUSZ SZÍNHÁZ BEMUTATJA SZERB ANTAL: EX VÍGJÁTÉK VÁRHATÓ BEMUTATÓ: 2022. MÁRCIUS SZEGEDI PINCESZÍNHÁZ”

 

Szerb Antal: EX


Szerb Antal vígjátékában, egy elképzelt ország ifjú királya, megunva az uralkodással járó konvenciókat, puccsot szervez saját maga ellen. Néhány nappal később, már Monte Carloban éli gondtalan életét. Igen ám, de mihez kezdjen egy király, aki semmihez sem ért? Természetesen szélhámosnak áll.
Szerb Antal, saját regényéből, a VII. Olivérből írta  az EX-et. A történet egy komikus identitásjáték, amiben egy bohó, ifjú királynak meg kell tanulnia felelősséget vállalnia a népéért.
Rendező: Horváth István
Plakát: Szabó G. Botond
Várható bemutató: 2022. március - Szegedi Pinceszínház
Az előadásból, a 10 éves gálánkon már láthatnak részletet.
link

 

 

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „GENÉZIUSZ SZÍNHÁZ BEMUTATJA A SZEGEDI BOSZORKÁNYOK ÃSBEMUTATÓ: 2022. JÚNIUS”

A szegedi boszorkányok


1728. július 23-án, tizenkét embert égettek el élve Szegeden. A tizenharmadikat előző éjjel, kegyelemből lefejezték, és csak a holttestét vitték a máglyához. 1728-ban, Szeged boszorkányperektől volt hangos. De mi történt valójában? Mi állhatott az események hátterében? A boszorkányok valóban eladták az esőt, a halakat, a föld zsírját a törököknek? Vagy a rettentő aszályos évet, a társadalmi és politikai feszültségeket, könnyebb volt ártó szellemekre, gonosz mágiát űző férfiakra és nőkre fogni?
Horváth István társulatvezető, már két éve dolgozik a szegedi boszorkánypereket bemutató drámán. Célunk egy olyan thrillert bemutatni, amiben a kor és a történelmi események mellett, fontos szerepet játszanak a történet mai napunkban is aktuális kérdései. Az előadás létrejöttéhez szakértők segítségét kértük.
Rendező: Horváth István
Plakát: Szabó G. Botond
Várható bemutató: 2022. június
Az előadásból, a 10 éves gálánkon már láthatnak részletet.
link