Rólunk írták - Csillag volt a nyárlőrinci éjszakában + Nyárlőrinci beszámoló

2015.01.08 18:51

Ezúttal nem csak a megszokott műsort láthatták az érdeklődők a nyárlőrinci falukarácsony alkalmával. Nem volt betlehemes előadás, helyette egy komoly, elgondolkodtató művet vittek színpadra szegedi színészek.
A szegedi Genéziusz színtársulat Wass Albert: Csillag az éjszakában című karácsonyjátékát mutatta be. Horváth István a társulat vezetője elmondta, hogy korábban a nyárlőrinci Bánföldi Szilárd is a színtársulat tagja volt, de ahogy fogalmazott, ő már kinőtte magát, a félig amatőr, félig profi társulatukból és már Kaposváron tanulja a színész mesterséget. Korábban ő volt a darab egyik szereplője. Szilárd ezúttal is ott volt, csak nem a színpadon, hanem a nézőtéren. A különleges előadást nem csak a felnőttek, de a gyerekek is nagy átéléssel figyelték, és hatalmas tapssal jutalmazták.

Forrás: https://lcafe.hu

Kissé megkésve írok a nyárlőrinci előadásról, de üsse kő, jobb később, mint soha. A csapatot, Bánföldiné Szomju Gabriella kereste meg, hogy a 2014-ben megrendezésre kerülő falukarácsonyra, a Genéziusz Színháztól szeretne előadást. Örömmel fogadtuk el a felkérést, hiszen társulatunk tiszteletbeli tagja, Bánföldi Szilárd falujába mentünk.

Megható vollt a fogadtatás. Gabriella, Genéziusz Színház feliratú pólóban várt minket a hideg, szeles időben. Önkéntesek dolgoztak, szendvicseket, süteményt, üdítőt és kávét kaptunk. Meghatottan álltunk, és tudtuk, hogy tényleg bele kell adnunk mindent. Szükség is volt rá, hiszen olyan nézőszámmal találkoztunk, amit az eddigi előadások meg sem közelítettek. A nyárlőrinci sportcsarnok dugig telt emberekkel.

Hihetetlen élmény volt ott játszani. Mi, a játszók és a nézők együtt lélegeztünk, és arra a 70 percre együvé tartoztunk. Akkor este megszületett valami.

Külön öröm volt számunkra, hogy Bánföldi Szilárd és Botka Dóra is jelen voltak az előadáson. Rengeteget tudtunk beszélgetni, és élményeket megosztani, amire olyan kevés a lehetőségünk. Reméljük, hogy azért hamarosan újra találkozunk.

Köszönjük szépen Nyárlőrincnek a meghívást, és köszönjük ennek a fáradhatatlan csapatnak, akik ott dolgoztak, azt a rengeteg szeretetet és törődést. Hálás szívvel köszönjük!

"Ahol lámpást tartó emberek állnak az úton, hazatérhetsz!"